Saturday 28 December 2013

3-Jarig meisje in Guyana door poema aangevallen en meergesleurd

Peuter ernstig gewond opgenomen in ziekenhuis Georgetown  28-12-2013  Obsession Magazine          
 

In Guyana is gisteren een driejarig meisje, Jasmine Joseph, aangevallen en meegesleurd door een poema. Het meisje raakte zwaar gewond en was bewusteloos toen ze werd gered. Dat melden vandaag, zaterdag 28 december 2013, diverse media in Guyana, waaronder de Guyana Chronicle, Demerara Waves en Kaieteur News.

In Suriname bericht de Ware Tijd Online over dit incident, maar schrijft, zich baserend op alleen een artikel in de Guyanese krant Stabroek News, dat het meisje door een jaguar is aangevallen.

(Foto: Het meisje wordt het ziekenhuis in gedragen. Bron foto: Kaieteur News)

Het incident gebeurde in het inheemse dorp Isseneru in Region Seven (Cuyuni/Mazaruni in het binnenland. Op basis van verkregen informatie bericht de Guyana Times, dat de peuter in de tuin was terwijl haar moeder en andere familieleden met het huishouden bezig waren toen zij het meisje hoorden schreeuwen. Toen ze naar buiten keken, zagen ze het dier de peuter het bos in sleuren.

Haar oom, die op haar gegil afkwam, ging het beest achterna en wist het roofdier met hulp van andere dorpsgenoten te doden. Het slachtoffer raakte zwaar gewond aan hoofd, borst, schouder en gezicht. Per vliegtuig werd ze naar de hoofdstad Georgetown overgevlogen en in kritieke toestand opgenomen in het ziekenhuis.

Haar grootmoeder deelde verslaggevers mee, dat het niet de eerste keer is dat het kind door een jaguar is aangevallen. Vorige maand werd het meisje al besprongen door een jaguar en in haar been gekrabd. Dorpelingen wisten het beest toen te verjagen.

No comments:

Post a Comment