Saturday 23 June 2018

Vier mannen poseren trots met doodgeschoten jaguar op foto op social media

Facebookgebruikers reageren vol woede en afschuw op foto


Veel mensen roepen politie en Justitie op om de mannen op te sporen en te vervolgen


Op social media wordt vol woede en afschuw gereageerd op een foto van een groep mannen in Suriname, die trots poseert met een doodgeschoten jaguar. Wie de mannen zijn en wanneer - mogelijk is de foto gedateerd... - en waar - mogelijk in Guyana... - deze foto is gemaakt is helaas niet duidelijk (de foto is zonder nadere informatie gepost op de Facebookpagina 'Actionnieuws Suriname', - meer advertenties dan vermeend actienieuws - waarvan de beheerder klakkeloos alles accepteert en plaatst), de reacties daarentegen spreken boekdelen.

Surinamers reageren over het algemeen woedend en vol ongeloof op de foto, die door diverse Facebookpagina’s wordt gedeeld.

'Het is gewoon bizar dat er nog steeds mensen jagen op deze prachtige dieren die notabene aan het uitsterven zijn', zegt een Facebookgebruiker.

'De jaguar is beschermd, dus dit is een strafbare handeling', zegt een ander. Veel mensen roepen politie en Justitie in Suriname op om deze mannen aan te pakken.

'Hier kan ik zo boos om worden.. zo lang de mentaliteit niet veranderd en het nog door een groot deel mensen gedoogd wordt, omdat men het vlees wilt hebben of de tanden, zal dit nooit eindigen. Gewetenloze figuren, want mens wil ik ze niet eens noemen. Om eigen portemonnee te vullen en hun ego, beroof je de natuur van hun mooiste beschermde en zeldzame kostbaarheden. Niet alleen degene die het dier gedood hebben zijn crimineel, maar net zo goed de mensen die dit faciliteren!'

'4 idioten die stoer doen met een bedreigde diersoort. Werk aan de winkel voor de boswachters om deze heren voor het gerecht te brengen.'

No comments:

Post a Comment