Thursday 5 December 2019

Twee jaguars naar Trinidad gesmokkeld

Vrouwtjes jaguar overgedragen aan Emperor Valley Zoo in Port of Spain

 
Eerder dit jaar blijken twee jaguars naar Trinidad te zijn gesmokkeld. De ene is waarschijnlijk overleden, maar de andere is overgedragen aan de Emperor Valley Zoo in Port of Spain. De herkomst van de jaguars is overigens onduidelijk.

Dit werd woensdagavond 4 december 2019, in een social media-post, onthuld door minister van Landbouw, Clarence Rambharat.

Hij schreef:

'Vanochtend vroeg ontving ik het goede nieuws, dat na enkele maanden van inlichtingenwerk deze vrouwelijke jaguar werd overgegeven en met succes werd overgebracht naar de Emperor Valley Zoo. Dit volgt op informatie die eerder dit jaar werd ontvangen, dat een paar jaguars het land in waren gesmokkeld en van locatie naar locatie verplaatst. Inlichtingenbronnen geloven dat het mannetje is overleden. Via tussenpersonen werd het vrouwtje overgegeven. De Emperor Valley Zoo voert momenteel de juiste onderzoeken uit. In mei 2019 maakte ik bekend dat een jaguar-welp werd overgedragen aan de Emperor Valley Zoo.'

Jaguars zijn de grootste van de grote katten in Zuid-Amerika. Ze zwierven ooit van de zuidelijke punt van dat continent naar het gebied rond de grens tussen de VS en Mexico.

Aanzienlijke aantallen jaguars zijn alleen te vinden in afgelegen regio's van Zuid- en Midden-Amerika, met name in het Amazonebekken.


(Suriname Mirror/Daily Express/Facebook)

No comments:

Post a Comment