Thursday 30 April 2015

Politie vindt verwaarloosde en ondervoede jaguar in te kleine kooi in wijk Uitvlugt van Paramaribo - Police find neglected and malnourished jaguar in a small cage in district Uitvlugt, Paramaribo

Jaguar naar de Paramaribo Zoo gebracht


De politie van het ressort Uitvlugt op het Shaw project in Paramaribo heeft daar een ondervoede jaguar aangetroffen. Het dier van ongeveer 90 centimeter lengte bevond zich in een kooi waarin het dier  nauwelijks bewegingsruimte had. De jaguar zag er heel verwaarloosd en ondervoed uit, aldus bericht de afdeling Public Relations van het Korps Suriname vanmiddag, donderdag 30 april 2015.

Aangezien het verboden is om een jaguar als huisdier te houden, werden de Paramaribo Zoo, de afdeling Natuurbeheer van het ministerie van Ruimtelijke ordening Grond- en Bosbeheer (RGB)  en het bedrijf Geo Set door de politie ingeschakeld.

De jaguar werd verdoofd door de specialisten van Geo Set en vervolgens vervoerd naar de Paramaribo Zoo, waar zijn nieuw verblijf in de toekomst zal zijn.

De jaguar is een beschermde en bedreigde diersoort. De politie vermeldt niet wie de jaguar gevangen hield en of en welke actie tegen die persoon wordt ondernomen. Ook is verder niet bekend hoe de houder van het dier eraan is gekomen. Is het dier in het wild gevangen? In het wild afgeschoten? En, wat wilde de houder met de jaguar?

Zoals zo vaak het geval is in Suriname verstrekken de autoriteiten, lees de politie, te weinig informatie en laat lezers met veel vragen zitten. Hopelijk krijgt dit nieuws op een of andere manier nog een staartje.

Overigens verklaart een medewerker van de dierentuin in onderstaande nieuwsuitzending, dat de houder van het dier het als jong had gevonden met een tak op zijn rug. Hij besloot de jaguar mee te nemen naar huis. Waarom hij vervolgens het dier zo lang heeft gehouden - volgens de medewerker van de Paramaribo Zoo is de jaguar rond de zes tot zeven jaar oud - is niet duidelijk.

No comments:

Post a Comment