Tuesday 10 January 2017

Nog geen besluit OM over toekomst in Paramaribo Zoo opgevangen 'Boxel'-jaguar

Eigenaar zou zijn jaguar, die in november een peuter greep en verwondde, terug willen


10-01-2017  De Surinaamse Krant


Het Openbaar Ministerie heeft nog geen besluit genomen over de toekomst van de jaguar (zie foto - Bron: Stefano Tull/de Ware Tijd) die in november te Boxel een peuter verwondde zal worden opgevangen. Vaststaat, dat het dier niet teruggaat naar de eigenaar, omdat Justitie van oordeel is dat het dier een gevaar vormt voor de samenleving. Dat schrijft de Ware Tijd vandaag, dinsdag 10 januari 2017, uit betrouwbare bronnen te hebben vernomen.

Sinds het incident verblijft de jaguar in de Paramaribo Zoo. John Altenberg, directeur van de dierentuin, zegt dat hij van Natuurbeheer heeft vernomen, dat de jaguar niet teruggaat naar de eigenaar. De dierentuin heeft een aantal dieren, zoals katachtigen, opgevangen, die in beslag zijn genomen bij burgers.

Altenberg stelt, dat de Paramaribo Zoo niet staat te popelen om dieren op te vangen. Zo heeft die geen geld voor de bouw van een verblijf voor de jaguar en daarom zou het Openbaar Ministerie de eigenaar moeten verplichten de kosten te betalen. De Paramaribo Zoo geeft dagelijks veel geld uit om het dier te voeden. 'Elke dag eet de jaguar vier kilo wild vlees, een kilo kost Srd 35', aldus de directeur.

Door harder op te treden tegen personen die illegaal deze dieren fokken en houden, kan volgens Altenberg voorkomen worden dat ze belanden in de dierentuin. De eigenaar zou zijn jaguar overigens terug willen hebben....

No comments:

Post a Comment