Monday 30 October 2017

Eindelijk bevestiging: De jaguar in Suriname met uitsterven bedreigd....

(Bron foto)
'Er is een enorme vraag naar het vlees, de tanden en de huid'

- Al op 18 februari 2013 (!) berichtte jaguar-in-suriname.blogspot.com over mogelijk gebruik van jaguarbotten en -tanden door Chinezen bij het maken van medicijnen
- De afgelopen jaren heeft iedereen gezwegen, terwijl jaguars ongestraft konden en kunnen worden gedood


De jaguar in Suriname wordt bedreigd met uitsterven. 'Er is een enorme vraag naar het vlees, de tanden en de huid. Wij moeten nu nadenken over hoe wij dit prachtige dier kunnen beschermen', bevestigt Margareta Malontie, districtscommissaris van Sipaliwini, aldus de Ware Tijd vandaag, maandag 30 oktober 2017.

Ze roept op tot onderzoek en gepaste maatregelen om uitsterven van de jaguar te voorkomen.

Paul Ouboter, wetenschapper en onderzoeker aan de Anton De Kom Universiteit van Suriname, bevestigt dat de jaguar in ernstig gevaar is. Onderzoek wijst volgens hem uit dat het beest erg gewild is bij onder andere de Chinese gemeenschap. 'Die gebruikt alles van het dier: het vlees, de botten, tanden en huid.' De Chinezen gaan ervan uit dat het eten van jaguarvlees een medicinale werking heeft.

Er is volgens hem een onderzoek gaande in de natuurlijke omgeving van het dier om te weten te komen hoe uitgedund het aantal jaguars is. 'We hebben vijf jaren lang foto's laten 'trappen' in het Brownsberg-gebied, waar camera's geplaatst worden die automatisch afgaan als de dieren langsgaan. De data worden nog verwerkt door studenten van de universiteit, waardoor we zullen kunnen aangeven in welke mate de dieren minder voorkomen. Maar, ik kan nu al zeggen dat het er niet goed uitziet', zegt Ouboter.

Al op 18 februari 2013 (!) berichtte het blog jaguar-in-suriname.blogspot.com over het mogelijk gebruik van onder andere jaguarbotten en -tanden door Chinezen bij het maken van medicijnen. Maar, een en ander werd niet opgepikt door lokale media. De afgelopen jaren heeft iedereen gezwegen, terwijl jaguars ongestraft konden en kunnen worden gedood!!


Lees. ook dit: http://jaguar-in-suriname.blogspot.com/2016/12/schedels-tanden-en-huiden-van-jaguars.html.

(Suriname Mirror/de Ware Tijd/jaguar-in-suriname.blogspot.com)

No comments:

Post a Comment