Wednesday 13 June 2012

Jaguar zou koeien doden van veehouders te Lelydorp

Veehouders mogen van politie klopjacht organiseren om beschermd dier te doden  13-06-2012  Times of Suriname/Obsession Magazine
De Times of Suriname bericht woensdag 13 juni dat enkele veehouders aan de Curaçaoweg in Lelydorp hebben ontdekt dat hun koeien worden gedood door een jaguar. In de laatste drie maanden zou de ‘tigri’ meer dan zes koeien hebben gedood.



Een van de veehouders, Roesmin Sahari, heeft in twee weken tijd een stier en een kalf moeten begraven. Zondagmiddag was het weer raak.
Sahari had net water gebracht voor zijn dieren en ging wat gras snijden voor de koeien op een perceel tegenover zijn huis. ‘Binnen een half uur dat ik weg was is die tijger er vandoor gegaan met de kop van een kalf van ongeveer drie maanden.’

De veehouder heeft duidelijke sporen aangetroffen van een jaguar. Sahari alarmeerde zijn buren die ook van mening zijn dat het hier moet gaan om sporen van een grote katachtige. De politie te Lelydorp is in kennis gesteld.

De politie heeft Sahari geadviseerd een klopjacht te organiseren om de jaguar dood te schieten. De veehouder heeft jagers om hulp gevraagd om de jaguar te doden.

Red. Obsession Magazine: Het doodschieten van een beschermde jaguar mag alleen met toestemming van ‘s Lands Bosbeheer. Gewoon een ‘tigri’ doden is strafbaar, omdat het een internationaal beschermde diersoort is. De oproep van de politie om een klopjacht te organiseren is dan ook opmerkelijk te noemen.

No comments:

Post a Comment