Saturday 19 November 2016

Eigenaar jaguar die te Boxel 2-jarige peuter heeft verwond bereid te praten over door ouders gemaakte kosten

Vader peuter: 'Ik moet nog nagaan hoeveel geld we hebben gespendeerd aan het ongeluk'

19-11-2016  /De Surinaamse Krant/De Ware Tijd


De eigenaar van de jaguar (zie foto - Bron: Dagblad Suriname) die vorige week zaterdag de tweejarige peuter Prenay Hindori heeft gebeten te Boxel, is bereid met de familie van het jongetje te onderhandelen over de gemaakte kosten. De man en verzorger van de jaguar zijn gsteren verhoord door de politie. Dat zegt de publiciteitsdienst van het Korps Politie Suriname vandaag, zaterdag 19 november 2016, in de Ware Tijd. 

De politie heeft het dossier in deze zaak naar het Openbaar Ministerie gestuurd, dat zal bepalen of er een straf, en zo ja welke, moet worden opgelegd.

De verzorger heeft tegen de politie gezegd, dat hij op die bewuste dag de jaguar uit de kooi heeft gehaald om een wandeling te maken op het achtererf. Op een gegeven moment zag hij de katachtige niet meer en hoorde hij gegil aan de andere kant van de schutting. Daar had het dier Prenay aangevallen en verwondingen toegebracht. Het had een haar gescheeld of de nieren van de peuter waren beschadigd geworden. Na de aanval sprong het beest de schutting weer over naar zijn vertrouwde omgeving.

Arunkoemar Hindori, vader van Prenay, eist een levenslange verzekering van de eigenaar van de jaguar. 'Het gaat om een kleine jongen van twee jaar en ik weet niet hoelang hij met dit trauma zal zitten. Waar hij door de tijger is gebeten, kan een zwakke plek worden. Tijdens het spelen kan daar snel een verwonding ontstaan.'

De vader vindt het goed dat de eigenaar wil praten over gemaakte kosten. 'Dat is helemaal op zijn plaats, omdat hij de veroorzaker is van het incident. Ik moet nog nagaan hoeveel geld we hebben gespendeerd aan het ongeluk.' 

De eigenaar van de jaguar was niet bereikbaar voor commentaar.

No comments:

Post a Comment