Sunday 13 November 2016

Illegaal gefokte jaguar te Boxel, Suriname, verwondt 2-jarige peuter ernstig

Jaguar is eigenaar van een ondernemer bij wie verjaardag peuter werd gevierd

Peuter heeft diepe bijtwond op zijn rug - Ondernemer heeft niets van zich laten horen

13-11-2016  De Surinaamse Krant/Starnieuws


Wat een leuke verjaardag moest worden eindigde gistermiddag voor de familie Hindorie in een nachtmerrie. Hun twee jaar jonge zoontje werd gistermiddag op zijn verjaardagsfeestje bij een mandit te Boxel door een jaguar (tigri, Panthera onca - zie foto - Bron: Mike Gerrard) gegrepen en gebeten. Nadat een groep omstanders het beest achterna zat liet het dier de peuter los. Het jongetje is ernstig verwond en ligt in het Academisch Ziekenhuis Paramaribo (AZP), zo bericht Starnieuws vanmiddag, zondag 13 november 2016. 

De jaguar is gefokt door een ondernemer te Boxel waar het feest werd gehouden en is nu overgebracht naar de Paramaribo Zoo.

Een groep van dertien vrouwen was bezig te koken en de kinderen waren op ongeveer tien meter afstand van hen aan het spelen. Ineens sprong een jaguar erg wild over de schutting en pakte het jongetje beet. Hij greep de jongen met zijn bek en rende er mee weg. Toen het beest de jongen uiteindelijk losliet werd de gewonde peuter vervoerd naar de Spoedeisende Hulp van het AZP. Hij heeft een diepe wond op zijn rug veroorzaakt door de hoektanden van de jaguar.

Hindorie zegt, dat de jaguar door ondernemer A. wordt verzorgd. De tuinman van de ondernemer had om nog onbekende reden het dier losgelaten, waarna deze over de schutting sprong. Volgens omstanders was de jaguar erg wild en heeft hij met veel moeite het kindje losgelaten. De andere kinderen zijn bij het zien van het beest weggerend.

'Mijn kind ligt nu hier en dat komt, omdat iemand illegaal een jaguar fokt in een bewoonde omgeving. We hebben de hele avond op een stoel gezeten hier. Tot nu toe hebben we niets van deze ondernemer vernomen. Ook de politie heeft nog niets gezegd. De kosten heb ik zelf betaald. Mijn zoontje praat wel, maar hij is niet hetzelfde en is echt triest om te zien', vertelt de vader. 

Buurtbewoners en omstanders vrezen dat niet veel van deze zaak terecht zal komen. Desondanks hopen zij, dat de politie objectief werk zal verrichten en dat er niet gezegd zal worden, dat de jaguar van zomaar ergens kwam. Iedereen in de omgeving weet immers, dat de ondernemer het beest heeft gefokt.

No comments:

Post a Comment