Thursday 11 December 2014

Jaguar zou weer zijn opgedoken bij Lelydorp - Zebu stier zou door jaguar zijn gedood

Niet eerste stier die door jaguar zou zijn gedood


Bewoners in de omgeving van Lelydorp hebben al enige tijd te lijden van waarschijnlijk een jaguar. Het dier zou afgelopen maandag een grote zebu stier van de familie R. Sakiman aan de CuraƧaoweg hebben doodgebeten, zo bericht het Dagblad Suriname vandaag, donderdag 11 december 2014.

Sakiman heeft om deze reden al twee stieren verloren. De gedode stier was zo groot en zwaar, dat  een graafmachine nodig was om het kadaver te begraven.

In totaal zijn in de afgelopen twee jaren zes stieren gedood. Op een avond was de jaguar er weer, deze keer heel dicht op het erf, maar het geblaf van de honden heeft het beest afgeschrikt, zo schrijft de krant.

De buurtbewoners leven momenteel in grote vrees, omdat waarschijnlijk de jaguar er nog ronddoolt. Zij durven niet naar hun landbouwgronden, omdat ze bang zijn zelf aangevallen te worden. De bewoners zijn ten einde raad en vragen zich af waar zij voor hulp moeten aankloppen. In elk geval moet de jaguar gestopt worden, vindt althans de krant.

Klik hier voor een serie artikelen over jaguar in de omgeving van Lelydorp de afgelopen jaren en het eventuele risico dat het dier zou vormen voor de mens.



No comments:

Post a Comment