Tuesday 10 July 2018

Jongetje (2) gedood door poema nabij het dorp Bethel in het Pusugrunu-gebied

Merino Brian Gadden had  verschillende verwondingen aan het hoofd

 
Hett Korps Politie Suriname meldt dinsdagavond 10 juli 2018, dat de 2-jarige Merino Brian Gadden maandag nabij het dorp Bethel in het Pusugrunu-gebied is gedood door een poema (‘redi tigri’ - Puma concolor).

De politie van Atjonie begaf zich naar het dorp voor onderzoek. Gebleken is, dat een moeder samen met haar vier minderjarige kinderen vanuit het dorp met een boot naar haar kostgrond was gevaren, die ongeveer twintig minuten verwijderd is van hun woonplaats.

Op een gegeven moment was de moeder bezig pepers te plukken toen zij haar zoontje hoorde gillen. Ze rende op het gegil af en zag een poema het bos inrennen. Haar zoontje trof ze badend in het bloed aan met verschillende verwondingen aan het hoofd.

De moeder plaatste het slachtoffer en de andere kinderen in de boot en voer naar det dichtstbijzijnde post van de Medische Zending. Een half uur na aankomst overleed het slachtoffertje., de 2-jarige Merino Brian Gadden aan de opgelopen verwondingen.

Foto’s (schokkend!)
De arts die de jongen heeft behandeld heeft deze foto’s van de verwondingen gemaakt en op zijn  Facebookpagina geplaatst....

Na afstemming met een lid van het Openbaar Ministerie is het lijk afgestaan aan de familie voor de begrafenis.

No comments:

Post a Comment