Saturday 26 January 2019

Directeur Paramaribo Zoo is geruchtenstroom over wijze van ontsnapping ocelot meer dan beu

Altenberg wil streep zetten achter discussie na de ontsnapping van het dier


'De inspecteur reageert niet en we weten niet wat er van het onderzoek terecht is gekomen', zegt directeur John Altenberg van de Paramaribo Zoo vandaag, zaterdag 26 januari 2019, in de Ware Tijd in reactie op het onderzoek naar de ontsnapping van een ocelot in september 2018 uit de dierentuin. De directeur geeft de hoop niet op ondanks het feit, dat het niet duidelijk is of het onderzoek al dan niet is stilgelegd. 

Altenberg zegt dat hij een streep wil zetten achter de discussie na de ontsnapping van het dier. 'Ik wil de hardnekkige geruchten uit de wereld helpen dat mensen van de zoo hierbij hebben geholpen. Je hoort zaken, maar bij de zoo weten we niet waar het dier is.'

De directeur zegt, dat hij nog met onbeantwoorde vragen over de ontsnapping zit. 'Met strakke maatregelen moeten soortgelijke mysterieuze ontsnappingen zich in de toekomst niet meer voordoen.'

Er was volgens de Ware Tijd,een discussie in de gemeenschap ontstaan over de wijze waarop de ocelot is ontsnapt. Volgens medewerkers van de dierentuin zou het dier tussen twee metalen spijlen van een kooi zijn geglipt, maar gezien de grootte van het dier bestaat hierover twijfel. Er werden geen sporen in de omgeving gevonden, waardoor onderzoek werd bemoeilijkt.

Het dier was gevangen in het gebouw van het ministerie van Openbare Werken, Transport en Communicatie aan de Mr. Jagernath Lachmonstraat, waar het voor lichte paniek had gezorgd. De ocelot zocht hierna een schuilplaats in de vliering van het gebouw, die vervolgens werd ontruimd door de politie die samen met de curator van de zoo het dier wist te vangen en naar de zoo te brengen, waar het enkele dagen daarna ontsnapte.


No comments:

Post a Comment