Tuesday 19 February 2019

Milieuactivist Sleur beweert dat medewerkers houtkapbedrijf jaguarvlees eten....

Onduidelijk of Sleur enige actie onderneemt tegen houtkapbedrijf


'Bepaalde houtkapbedrijven zorgen niet voor voldoende voedsel voor hun medewerkers', beweert milieuactivist Erlan Sleur vandaag, 19 februari 2019, in het Dagblad Suriname. Midden in het bos hebben deze medewerkers bijna geen andere optie, dan het te munten op de dieren die voorbijkomen. Ook de jaguar verdwijnt roemloos in de pot. 

De jaguar, een machtig dier, ook wel de koning van het bos genoemd, die zorgt voor het gezond houden van onze bossen, en die internationaal zeer tot de verbeelding spreekt, verdwijnt als sardien in blik in de magen van de hongerige medewerkers, zo schrijft althans het dagblad.

Volgens Sleur zijn op de foto medewerkers van een houtkapbedrijf te zien, dat meer dan 1.200 Fillipijnen en Maleisiƫrs in dienst heeft. Dit bedrijf heeft slechts een handvol Surinamers werken.

Maar, de activist zegt niet om welk bedrijf het gaat en of hij actie onderneemt tegen dat bedrijf door bijvoorbeeld aangifte te doen bij de politie of het Openbaar Ministerie. Ook is niet de bron van de foto bekend en wanneer die is gemaakt.

De activist zegt het enorm te betreuren dat zulke taferelen zich kunnen afspelen in de bossen.

(Suriname Mirror/Dagblad Suriname)

No comments:

Post a Comment