Saturday 9 December 2023

Weer meldingen van mogelijk gesignaleerde jaguar in ressort Rijsdijk


De politie van Rijsdijk ontving maandag 4 december meldingen van een mogelijke jaguar die in het ressort rondliep. Diverse instanties, met name de dienst ‘s Lands Bosbeheer, (LBB) werden ingeschakeld. Een paar dagen later, donderdag 7 december, werden weer meldingen van bezorgde buurtbewoners te Rijsdijk ontvangen over vermeende aanvallen op hun huisdieren en vee door een wild katachtig dier, naar alle waarschijnlijkheid een jaguar. 


Volgens de meest recente melding zouden koekalveren en honden door één of meerdere jaguars zijn gedood.Ook zijn er pootafdrukken van een wild katachtig dier op verschillende erven van buurtbewoners waargenomen, waarbij LBB heeft bevestigd dat het om een of ander wild katachtig dier moet gaan. 


Jaguars staan bekend als nachtdieren en gaan voornamelijk 's avonds op jacht op zoek naar hun prooi.


De politie van Regio Midden Suriname drukt de samenleving op het hart om extra waakzaam te zijn, vooral in de avonduren. “Wees extra alert en let goed op uw kinderen, huisdieren en vee. Indien het dier wordt gesignaleerd, schroomt u niet om contact op te nemen met de lokale politie of LBB”, zo laat de politie Regio Midden weten.


No comments:

Post a Comment