Friday 27 March 2020

Wilde poema duikt op in verlaten straten centrum Santiago de Chile, Chili

Chili heeft een avondklok vanwege het coronavirus ingesteld

(Bron foto: 24Horas)

Een wilde poema is gevangen nadat hij ronddoolde in het verlaten centrum van Santiago, op zoek naar voedsel, zeiden de Chileense autoriteiten dinsdag, aldus persbureau AFP vrijdag 27 maart 2020. 

Chili heeft een avondklok vanwege de coronavirus pandemie. De poema kwam uit nabijgelegen omliggende heuvels naar de hoofdstad. 'Dit is het leefgebied dat ze ooit hadden en dat we hen hebben ontnomen', zegt Marcelo Giagnoni, de directeur van de dienst Landbouw en Veeteelt die deelnam aan een operatie om de poema samen met de politie en de nationale dierentuin te vangen.

De poema is ongeveer een jaar oud en weegt zo'n 35 kilo. Het dier werd overgebracht naar de Zoológico Metropolitano van Santiago om tests te ondergaan.


'De poema verkeert in goede gezondheid', zei Giagnoni.


Vorig jaar werd nog een wilde poema gered nadat hij op een boom was neergestreken in een dichtbevolkte sector in het oosten van Santiago. Het had meer dan 15 uur lang mensen beneden bekeken voordat het werd neergeschoten met een kalmeringspijltje en viel ongeveer 18 meter op matten eronder. Het  dier werd weer in het wild vrijgegeven met een volgapparaat, maar een paar weken geleden werd ontdekt dat de poema is overleden.

Poema's zijn na de jaguar de op een na grootste katachtige van de Amerika's.


(De Surinaamse Courant/Noticias de Navarra/AFP/24Horas/Twitter/El Horizonte)

No comments:

Post a Comment