Wednesday 6 May 2020

Tweede graphic novel-release Earth League International: een kijk op illegale jaguar handel

Een stripverhaal over stroperij van en handel in jaguars in Zuid-AmerikaHet team van Earth League International, dat zich bezighoudt met milieucriminaliteit komt tot leven in een reeks graphic novels. In vervolg op de eerste release over de illegale handel in wilde dieren en pandemieën, publiceeet de organisatie nu een verhaal over stroperij en handel in jaguar in Zuid-Amerika. 

'We hebben besloten om onze tweede strip te schrijven over een belangrijk verhaal met weinig bestaande dekking: de handel in jaguardelen door de georganiseerde misdaad en onze undercoveroperatie die deze illegale handel bestrijdt. Er worden jaguars verhandeld vanuit meerdere landen in Latijns-Amerika die bestemd zijn voor de Chinese markt. De meest gewaardeerde en verhandelde delen van jaguars zijn hun hoektanden. Deze worden beschouwd als geldige vervangers van de hoektanden van de tijger vanwege hun zeer grote formaat.'

In feite worden jaguars in Chinees 'Amerikaanse tijgers' genoemd. Al duizenden jaren kent de Chinese geneeskunde magische krachten en medische eigenschappen toe aan tijgerbotten en tanden.


Jaguars staan ​​vermeld in bijlage I van CITES, omdat het bedreigde soorten zijn; de toenemende stroperij als gevolg van deze illegale handel wordt een ernstige bedreiging voor hun voortbestaan.

Als reactie op deze groeiende dreiging is ELI, in samenwerking met IUCN Nederland en IFAW, een driejarig project voor het verzamelen van inlichtingen begonnen om de illegale toeleveringsketen in kaart te brengen, de belangrijkste spelers te identificeren en lokale en internationale wetshandhavingsinstanties te helpen dit probleem aan te pakken. belangrijke kwestie op het gebied van natuurbehoud en criminaliteit.

Gezien het gevoelige karakter van het undercoverwerk van ELI, zullen graphic novels en strips het publiek precies laten zien wat de teams van ELI doen en hoe, zonder de veldoperaties en de veiligheid van de ELI-teamleden in gevaar te brengen.

Dit project is in samenwerking met een getalenteerde jonge kunstenaar, een student aan de Harvard University, Ava Salzman. De uitvoerend directeur van ELI, Andrea Crosta, is buitengewoon enthousiast en hoopvol over dit innovatieve project. Hij zegt: 'Als liefhebber van graphic novels heb ik altijd gedacht dat dit krachtige medium perfect zou zijn om het publiek beter bekend te maken met milieucriminaliteit en ons werk bij ELI. Ik wachtte tot ik de juiste artiest ontmoette en uiteindelijk vond ik de juiste partner in Ava Salzman. We hopen meer mensen, vooral jonge mensen, te bereiken om een ​​nieuwe generatie strijders voor de aarde te creëren.'

Alle gepubliceerde verhalen zijn waargebeurde verhalen, waarbij alleen details worden gewijzigd om gevoelige informatie te anonimiseren.

Earth League International (ELI) lanceerde in haar traditie van innovatie en vooruitstrevendheid graphic novels en strips die zijn ontworpen om meer bewustzijn en begrip te kweken voor de complexe wereld van milieu- en natuurcriminaliteit. ELI's graphic novels en strips zullen de mechanismen van milieucriminaliteit, de geheime missies van de organisatie en de acties van de onderzoeksteams van ELI weergeven op een manier die een beroep doet op cruciale demografieën, jong en oud, die moeten worden voorgelicht over dieren in het wild en milieucriminaliteit om verandering te vergemakkelijken in een tijd waarin dergelijke kwesties belangrijker zijn dan ooit. 

Copyright: Ava Salzman / Earth League International 
Co-creator en illustrator: Ava Salzman 
Co-creator: Andrea Crosta #EarthLeagueGraphicNovels

Ter extra informatie:(Suriname Mirror/Earth League International/Twitter)

1 comment:

  1. Goedemiddag, hoe gaat het? Ik ben Braziliaans en ik ben op zoek naar nieuwe volgers voor mijn blog. Ik kan jou ook volgen. Ook nieuwe vrienden zijn welkom.

    https://viagenspelobrasilerio.blogspot.com/?m=1

    ReplyDelete