Thursday 8 February 2024

Beelden wekken hoop op terugkeer van de jaguar in de VS

Een reeks waarnemingen suggereert dat de jaguars tegen alle verwachtingen in, in aantal toenemen in New Mexico en Arizona. Maar de grensmuur van Donald Trump zou hun voortgang alsnog kunnen tegenhouden.

Jaguars zwierven ooit door het zuidwesten van Amerika, maar werden in de jaren zestig plaatselijk uitgeroeid. In de jaren negentig begon de ongrijpbare jaguar af en toe weer te verschijnen in de ruige Sky Islands-bergketens in New Mexico en Arizona.


Nu markeert een reeks waarnemingen in de regio het afgelopen jaar de voorzichtige terugkeer van de bedreigde roofdieren.




In november 2023 maakte Sky Island Alliance een foto van een grote jaguar die langs een beboste heuvel in de afgelegen Whetstone-bergen in het zuiden van Arizona liep.

De foto – gemaakt door het wildcameranetwerk van de organisatie en exclusief vrijgegeven aan de Guardian – vertegenwoordigt de vijfde geregistreerde jaguar-waarneming in de VS vorig jaar.


In december maakte een natuurcamera een video van dezelfde jaguar in het Huachuca-gebergte in het zuiden, terwijl hij waarschijnlijk op weg was naar de grens met Mexico, zo bericht The Guardian.


https://twitter.com/Sky_Islands/status/1754943041691918730

No comments:

Post a Comment