Tuesday 6 February 2024

Chinese passagiere op Johan Adolf Pengelluchthaven opgepakt met jaguartand in bagage

 Een Chinese passagiere is afgelopen zondag, 4 februari, op de Johan Adolf Pengelluchthaven aangehouden door de dienstdoende security met in haar bezit een tijgertand, zo meldt althans de politie Regio Midden 


Het is bij wet verboden om delen van beschermde diersoorten bij zich te hebben. De politie werd ter zake in kennis gesteld en de vrouw werd naar het politiebureau Zanderij  overgebracht. 

De 36-jarige vrouw, die als verdachte werd aangemerkt, werd overgedragen aan de afdeling Fraude van het Korps Politie Suriname voor verdere afhandeling. De tijgertand werd in beslag genomen.


Na een boete te hebben betaald mocht de verdachte na verhoor worden heengezonden na overleg met een lid van het Openbaar Ministerie.


De politie van Regio Midden Suriname waarschuwt de samenleving om geen delen van de bij de wet beschermde diersoorten in hun bezit te hebben. Bij constatering zullen er strenge maatregelen worden getroffen. 


  • Let wel, het gaat zeer waarschijnlijk niet om een tijgertand, maar om een tand van een jaguar, die in Suriname in de volksmond ‘tigri’ (tijger) wordt genoemd.

No comments:

Post a Comment