Wednesday 15 May 2019

Jong jaguar welpje 'gedumpt' bij poort Emperor Valley Zoo op Trinidad en Tobago

Minister Rhambarat bezorgd over stijgende smokkel wilde dieren uit Suriname en Guyana


Afgelopen weekend werd een jonge jaguar bij de poort van de Emperor Valley Zoo op Trinidad en Tobago afgeleverd. Ofschoon het niet ongebruikelijk is dat mensen contact opnemen met de dierentuin om een dier af te staan dat ze niet langer willen of kunnen verzorgen, baart de levering van een jonge jaguar in een beschermende kist de Trinidadiaanse autoriteiten zorgen, aldus de T&T Guardian zaterdag 11 mei 2019.

Minister Clarence Rhambarat van Landbouw en Visserij van Trinidad en Tobago heeft nogmaals zijn bezorgdheid geuit over de stijgende smokkel van wilde dieren uit Suriname en Guyana.
Volgens Rhambarat is het duidelijk, dat het dier het land is binnengesmokkeld zonder een vergunning en zonder de juiste gezondheidstests.Het welpje is tijdens tests in quarantaine geplaatst. In sommige gevallen, als het om beschermde of verboden dieren gaat, doen mensen ook een beroep op de dierentuin als ze de dieren niet langer willen houden uit angst voor vervolging.

'De oproep en het afzetten bij de poort van de dierentuin was niet ongebruikelijk, behalve dat het ging om een jonge jaguar in de beschermde kist', aldus minister Rhambarat op Facebook.

In een verklaring van december 2018 zei het ministerie, dat deze en andere indiscreties 'moeten worden voorzien van passende wetgevingsmaatregelen om boetes, toezicht en samenwerking tussen de ministeries van Landbouw en Visserij, van Nationale Veiligheid en van Gezondheid te verhogen. Vooral omdat er een reƫle dreiging bestaat voor de introductie van dierziekten.'


(Suriname Mirror/Guardian/YouTube/Facebook)

No comments:

Post a Comment