Saturday 6 July 2019

Reid Park Zoo in Tucson, Arizona (VS), euthaniseert de 23-jarige jaguar Simone

Ze was de oudste jaguar van een dierentuin van de Association of Zoos & Aquariums



Simone, de 23-jarige jaguar van Reid Park Zoo in Tucson, Arizona (VS), is vrijdag 5 juli 2019 wegens leeftijdgerelateerde problemen geëuthanaseerd, volgens een bericht van het personeel van de dierentuin. 

Ze was de oudste jaguar van een dierentuin van de Association of Zoos & Aquariums. Ze leefde bijna haar hele leven in de dierentuin, omdat ze pas 7 maanden oud was toen ze uit een andere dierentuin kwam.

'Simone was een opvallende kat met een gespierde bouw, bekend om haar klim- en zwemcapaciteiten', zei directeur van Zoological Operations dr. Sue Tygielski in het bericht.


'In tegenstelling tot de meeste jaguars was Simone een melanistische kat: haar vacht was donker, in plaats van de meer gebruikelijke geelachtig bruine kleur met zwarte rozetten. In het felle zonlicht konden bezoekers de zwarte rozetten zien die typisch zijn voor jaguars, die door de bijna zwartbruine vacht van Simone heen schenen, wat haar bijzonder mooi maakte. Ze was altijd een gast en favoriet van het personeel en velen kwamen om haar 23e verjaardag te vieren in maart van dit jaar.'

De toegewijde dierenverzorgers van Reid Park hielden Simone nauwlettend in de gaten, volgden haar dieet en verschillende leeftijdsgerelateerde gezondheidskwesties.

De levensverwachting voor jaguars, die in het wild worden bedreigd, is ongeveer 18 jaar oud. Zowel Simone als haar zus Nikita, die in 2017 overleed aan leeftijdsgerelateerde gezondheidskwesties, waren die mijlpaal al ver voorbij. Veel soorten leven langer in dierentuinen vanwege de voeding, de gezondheidszorg en de dagelijkse aandacht die dierenverzorgers bieden.

Reid Park Zoo is de thuisbasis van een aantal oudere dieren, als gevolg van de voortdurende inzet van de dierentuin voor de verzorging van het hele leven van de bewoners. De dierenverzorgers en veterinaire medewerkers in de dierentuin hadden de gezondheid van Simone op de voet gevolgd en vastgesteld dat humane euthanasie de beste weg was van actie als haar gezondheid afnam.

(Suriname Mirror/(KOLD News 13/Twitter)

No comments:

Post a Comment