Thursday 4 July 2019

Brazilië vervolgt ​​jager die in 30 jaar tijd 1.000 jaguars zou hebben gedood

Van de naar schatting 55.000 jaguars in Brazilië, zijn er 40.000 in de Amazone en 13.450 in de PantanalDe Braziliaanse autoriteiten hebben een groep wildjagers in het noordelijke Amazonegebied ontmanteld, waarvan het oudste lid sinds 1987 meer dan 1.000 jaguars heeft gedood. De zeven mannen 'handelden in het binnenland van Acre (staat in het noorden van Brazilië, grens met Peru) en bevorderden gedurende verscheidene jaren de slachting van dieren in de regio, zoals jaguars, capybaras, peccaries, herten en anderen', en gesprekken tussen de jagers en activiteiten zijn gedurende ten minste drie maanden gevolgd. 

In die periode waren ze actief en doodden 8 jaguars, 13 capybaras, 10 peccaries en 2 herten.. Ze gebruikten honden als aas om wilde dieren aan te trekken.


Het 'oudste en meest actieve' lid van de groep heeft 'illegaal gejaagd op wilde dieren ten minste sinds 1987, en er is informatie dat hij alleen meer dan duizend jaguars in die periode kan hebben gedood', zei de Officier van Justitie.


Naast de illegale jacht werden ze ervan beschuldigd de huid en het vlees van dode dieren te verhandelen en een 'gewapende criminele organisatie' te vormen. Ze kunnen worden geconfronteerd met een gevangenisstraf en boetes, afhankelijk van de deelname van elke persoon aan deze misdaden, zei de aanklager.

De jaguar, de grootste katachtige in Noord-, Midden- en Zuid-Amerika, wordt met uitsterven bedreigd in verschillende Braziliaanse biomen, zoals het Atlantische Woud (tropisch regenwoud) en de Caatinga (semi-droog noordoosten). Van de naar schatting 55.000 jaguars in Brazilië, zijn er 40.000 in de Amazone en 13.450 in de Pantanal, volgens het Chico Mendes Instituut voor Behoud en Biodiversiteit (ICMBio).

Vanwege de afname van zijn populatie over het hele continent, wordt het beschouwd als een 'bijna-bedreigde' soort door de Rode Lijst van de Internationale Unie voor de Behoud van de Natuur (IUCN).

(Suriname Mirror/Primera Edicion/Sancocho Politicos/Twitter)

No comments:

Post a Comment