Friday 23 March 2018

Zwart jaguar- en tijgerwelpje gevonden in dozen op Tijuana International Airport, Mexico

Autoriteiten waren op zoek naar pakketten met illegale drugs...Een tijger- en jaguar welpje zijn gevonden op Tijuana International Airport in de buurt van de VS -Mexico grens deze week, verborgen in houten kisten, zo bevestigen de autoriteiten in Mexico. Een bulletin, dat dinsdag door de federale politie in Mexico is vrijgegeven (zie onderaan), stelt dat de welpen - een Bengaalse tijger en een zwarte jaguar - elk werden gevonden in een houten kist in een gedeelte van het vliegveld waar dagelijks pakketten worden doorzocht.


Autoriteiten openden de dozen als onderdeel van een operatie waarbij ze op zoek waren naar pakketten met illegale drugs en andere items waarvan wordt vermoed dat ze worden verhandeld.

De autoriteiten zeiden dat de welpjes uit Mexico kwamen, maar de dozen voor elk dier bevatten geen documentatie over waar ze vandaan kwamen of waar ze naartoe gingen.

De dieren werden vervoerd in strijd met de algemene natuurwetgeving van het land. Het is nog onduidelijk waar de welpen naartoe gebracht zullen worden..In een niet-verwant, maar vergelijkbaar geval afgelopen augustus, werd een 6 weken oude Bengaalse tijgerwelp ontdekt door ambtenaren van de Amerikaanse Douane en Grensbewaking (CBP) in de haven van Otay Mesa in het zuiden van San Diego County. De welp zat verstopt achterin een auto bestuurd door Luis Eudoro, inwoner van Zuid-Californië, 18.

Valencia betrad de VS vanuit Mexico met de welp, waarvan hij aanvankelijk beweerde dat het slechts een huiskat was, en gaf CBP een verkoopbewijs voor het dier dat onjuiste details vermeldde. De procureur van Valencia zei, dat de tiener de welp als huisdier wilde houden, maar de openbare aanklagers zeiden dat de mobiele telefoongegevens van Valencia lieten zien, dat hij een dierensmokkelbedrijf runde en pocht duizenden dollars te verdienen door wilde dieren te verkopen.

In februari werd Valencia veroordeeld tot zes maanden gevangenisstraf voor de smokkel van de Bengaalse tijgerwelp. Die tijgerwelp - later "Moka" genoemd - werd onder de voogdij van de Amerikaanse Vis- en Wilddienst gebracht en leeft in het safaripark in San Diego Zoo. Het Safari Park blijft voor Moka zorgen.

Eerder deze maand zei het park, dat Moka een spoedoperatie had ondergaan nadat hij steeds meer tekenen van een slechte gezondheid vertoonde die waarschijnlijk verband hielden met zijn zorg, of het gebrek daaraan, in het vroege leven van de kat.

https://www.gob.mx/policiafederal/es/prensa/policia-federal-asegura-cachorros-de-tigre-y-jaguar-en-el-aeropuerto-internacional-de-tijuana?idiom=es

Policía Federal asegura cachorros de tigre y jaguar en el Aeropuerto Internacional de Tijuana


Agentes Federales aseguraron dos ejemplares felinos al realizar inspecciones de seguridad en una empresa de mensajería y paquetería, en el Aeropuerto Internacional de Tijuana, Baja California

Agentes Federales aseguraron dos ejemplares felinos al realizar inspecciones de seguridad en una empresa de mensajería y paquetería, en el Aeropuerto Internacional de Tijuana, Baja California
La Comisión Nacional de Seguridad informa que como parte del Operativo Escudo Titán, elementos de la División de Seguridad Regional de la Policía Federal, aseguraron dos ejemplares felinos cuando realizaban inspecciones de seguridad en una empresa de mensajería y paquetería, en el Aeropuerto Internacional de Tijuana, Baja California.

Al efectuar revisiones en el área de carga, los efectivos federales detectaron dos cajas de madera procedentes de la Ciudad de México con destino a Ensenada, Baja California, que contenían dos cachorros, un ejemplar de tigre y un jaguar negro respectivamente.

Los policías federales al confirmar que al interior de las cajas se encontraban ambos felinos solicitaron el apoyo de los inspectores federales especializados en recursos naturales quienes verificaron los papeles que acompañaba ambas cajas, encontrando inconsistencias en dicha documentación de acuerdo al Artículo 51 de la Ley General de Vida Silvestre.

Ambos felinos quedaron a disposición del personal de PROFEPA y junto a las autoridades ministeriales verificarán la documentación para determinar la legal  posesión y traslado de las especies.

21 de marzo de 2018

Boletín No. 141


(Suriname Mirror/KMIR.com/YouTube)

No comments:

Post a Comment